Reis rond de wereld met (nieuwe) boeken

REISBOEKEN

Reisbeperkingen worden stilaan ingetrokken, het Rijk der Vrijheid lonkt en de zon schittert enthousiast aan de hemel: de sfeer om weg te dromen van vakantie zit helemaal goed. In afwachting van het einde van het schooljaar en echte verre reizen kunnen we samen met jonge kinderen ook in talloze kinderboeken nieuwe horizonten verkennen. Reis je mee de wereld rond?

We stelden een nieuwe boekenlijst samen met verhalen en informatieve boeken die landen, steden en bijzondere landschappen in de kijker zetten. Op ‘Alles wat ik mooi kan vinden’ vind je verder ook de boekenlijsten ‘Aan zee’ en ‘Reizen’. Ga snel op ontdekking door op onderstaande covers te klikken!dd17cb43-276c-0cb6-f59d-5b17c3cc2f44

NIEUW IN DE BOEKHANDEL

1200x835Een bonte bende van vijf goede vrienden houdt ervan om samen een wandelingetje te maken. Bij het omslaan van elke kartonnen pagina verdwijnt telkens één van de vrienden. Waar is Hond toch naartoe? En waar is Konijn? Ook Koe is weg? Koehoe?
Heerlijk kiekeboeverhaal voor peuters!
Lees meer over dit boek.


9789021426280Het hele slaapritueel is netjes afgrond: de deur staat op een kier en het nachtlampje zorgt voor schemerlicht in de kamer. Toch kan jonge Mats niet slapen. Klinkt bekend? Joukje Akveld laat het jongetje met z’n knuffel door het huis sluipen, op zoek naar het lekkerste bed om in te slapen. Z’n omzwervingen brengen hem langs de bedden van z’n jongere en oudere broer en dat van z’n ouders. Zelfs het kussen van de hond des huizes en het stro in het konijnenhok worden uitgetest. Wanneer die geen soelaas bieden trekt Mats naar buiten … Het zal je niet verbazen dat uiteindelijk Mats’ ogen wel erg zwaar worden en er maar één bed de ideale plek blijkt om heerlijk in slaap te vallen.
Lees meer over dit boek.


856x1200Wie een beetje thuis is in kinderboeken weet wat een topverteller Paul Biegel was. Voor deze bundel heeft zijn dochter 30 sprookjes geselecteerd. Het zijn geen klassieke sprookjes zoals ‘Sneeuwwitje’ of ‘Vrouw Holle’, maar door Biegel zelf geschreven sprookjes. Verhalen die de magie van een sprookje op een bijzondere manier weten te treffen en erin slagen kinderen mee te nemen in een fantasiewereld waar je leert dat dood bij het leven hoort, waarom en hoe de zon opkomt en ondergaat en waarin je jezelf mag afvragen of er nog altijd betoverde dwergen bestaan. Voeg daar topillustrator Charlotte Dematons aan toe en je weet dat je een prachtbundel krijgt. Lees meer over dit boek.


frontImagesLink-1Er komt iemand nieuw in de stad wonen. ‘Een meisje’, zegt de verteller maar ze ziet er eerder uit als een fantasiediertje met een olifantenslurf en konijnenoren. Het is meteen duidelijk dat het meisje van een andere planeet komt, want ze heeft er geen flauw benul van waarom iedereen altijd maar op een scherm of schermpje tuurt en waarvoor dat nuttig zou kunnen zijn. Ze wil nieuwe vrienden maken en spelen, maar met al die schermen heeft niemand aandacht voor het meisje …
Lees meer over dit boek.


550x700Een prentenboek dat aan de hand van kleurrijke vogels in een volière enkele politieke vragen bespreekbaar maakt: het klinkt niet meteen als een idee dat elk kinderhart of dat van voorlezers kan veroveren. En toch! Gerda de goudvink is nieuw in de volière die we al kennen van het prentenboek ‘Johannes de parkiet’. Ze wordt er allesbehalve warm ontvangen. Bovendien is de sfeer gespannen door het overlijden van eigenaar Gijs. Ondertussen worden alle beslissingen genomen door het ‘Wijs Overleg’, bestaande uit de groep vogels die op de hoogste stok in de volière leeft. Gerda de goudvink kan er zich niet bij neerleggen dat het Wijs Overleg alle macht in handen heeft en stelt een lumineus idee voor: Wat als zij gewoon alles zou beslissen? Is dat niet veel eerlijker? Lees meer over dit boek.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s