Wie zijn we?

Deze website wil in de eerste plaats het versje van Ienne Biemans op de openingspagina realiseren: verzamelen wat we mooi kunnen vinden.

‘We’ zijn Hilde Debacker en Leen Cockx, beiden enthousiast om schoonheid te ontdekken en die te delen met al wie horen of lezen wil. Voor ‘Alles wat ik mooi kan vinden’ duiken we de wereld van de kinderliteratuur in op zoek naar parels op maat van kleuters. De idee daarvoor is ontstaan tijdens onze samenwerking in de lerarenopleiding voor kleuteronderwijs.

Hilde Debacker werkte een loopbaan lang voor Karel de Grote Hogeschool waar ze over verschillende functies heen kwaliteitsvol onderwijs als focus behield. Daarnaast schreef ze mee aan de godsdienstmethode voor het basisonderwijs ‘Tuin van heden’ en recenseerde ze jarenlang kinderboeken voor De Leeswelp.

Leen Cockx startte als lerares Nederlands in het secundair onderwijs en werkt sinds 2013 voor de lerarenopleiding van de Karel de Grote Hogeschool als lector Nederlands en leertrajectbegeleider.

‘Alles wat ik mooi kan vinden’ is dus het resultaat van onze gezamenlijke wens om zoveel mogelijk mooie prentenboeken en poëzie het onderwijs in te krijgen. Daarom bieden we naast themalijsten met versjes en verhalen ook een overzicht van websites met lesideeën en video’s met voorgelezen verhalen aan. Wie graag op de hoogte blijft van de nieuwste prentenboeken in de boekhandel en het aanbod thema’s op de website kan zich inschrijven op onze nieuwsbrief via deze link.

Laat ons weten wat je vindt van het aanbod via de voorziene knoppen op de verschillende webpagina’s of contacteer ons via volgend e-mailadres: alleswatikmooikanvinden@gmail.com.

Klik verder en ontdek wat jij mooi kan vinden.

Hilde & Leen