Poëzie

Poëzieweek
De Poëzieweek start traditiegetrouw de laatste donderdag van januari met het ondertussen welbekende poëziefeest ‘Gedichtendag’. De website van Poëzieweek verzamelt alle informatie over de initiatieven die naar aanleiding van dat feest genomen worden. Klik bovenaan op het balkje ‘school’ om de geselecteerde gedichten en bijhorende lestips voor het basisonderwijs te bekijken. Je kan ook alle vorige jaargangen raadplegen.
www.poezieweek.com

PoëziePromotieMachien
Het PoëziePromotieMachien biedt korte poëzielesjes aan. Het aanbod is vooral afgestemd op kinderen van de lagere school, maar de selectie en de aanpak zijn zeker ook voor kleuteronderwijzers inspirerend.
http://www.poeziepromotiemachien.nl

Raadgedicht
Rian Visser en Poëziepaleis namen een hele resem bekende dichters onder de arm om de website en bijhorende app ‘Raadgedicht’ te ontwikkelen. Het concept is eenvoudig. Er verschijnt wekelijks een gedicht waarin één woord ontbreekt. Aan jou om de lege plaats invulling te geven. Aan het einde van de week vult de dichter het weggelaten woord in. De beste suggesties worden op de website gepubliceerd.
http://raadgedicht.nl

Pretpark poëzie
Ted Van Lieshout verzamelt gedichten van en voor kinderen en volwassenen in dit gratis e-magazine. Het loont de moeite om eens door de verschillende edities te bladeren. Het magazine biedt voor ieder wat wils.
https://issuu.com/tedvanlieshout

Pinterest – poëzie voor kinderen
Jose Peijen verzamelt op deze pagina pins met als onderwerp ‘poëzie voor kinderen’.
https://www.pinterest.com/josepeijen/poëzie-voor-kinderen/

Poëziepaleis
Het poëziepaleis is een Nederlandse organisatie die zich specialiseert in poëzie voor kinderen en jongeren. Ze schrijven wedstrijden uit, ontwikkelen workshops, ondersteunen jonge dichters en publiceren gedichten en lessuggesties. Er is weinig op maat van kleuters te vinden, maar hun aanpak is professioneel en zonder twijfel inspirerend.
https://www.poeziepaleis.nl/educatie/primair-onderwijs/

Plint
Plint combineert poëzie met beeldende kunst. De organisatie vergaarde bekendheid met hun posters en kussenslopen. Op hun website ontdek je wat ze daarnaast nog te bieden hebben. Zo hebben ze een app die dagelijks een gedicht aanbiedt en brengen ze sinds 2016 maandelijks het poëzietijdschrift ‘Dichter’ uit.
http://www.plint.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s