Nieuwe boeken en thema ‘Fietsen’

PRENTENBOEKEN ‘FIETSEN’

Bij de lente horen niet enkel de voorjaarsklassiekers voor wielerfans, ook in basisscholen worden deze periode verkeerswandelingen gehouden en fietsparcours opgesteld. Nu we meer zicht krijgen op zonnige dagen, wordt het sowieso plezierig om met loop- en andere fietsen op weg te gaan. Aansluitend zochten we een reeks boeken uit die de fiets op allerhande manieren in de kijker zetten. Raadpleeg de lijst hier.image


NIEUW IN DE BOEKHANDEL

index.php.pngIn Keverburg zijn de zespotigen – denk aan tientallen soorten vlinders, kevers en vliegen – druk in de weer met de voorbereiding van de jaarlijkse kookwedstrijd. De meest begeerde plaats is de vierde, want die betekent winnen. De mestkevers willen aanvankelijk niet deelnemen, omdat ze al meer dan 100 jaar onderaan de ranking eindigen, maar dankzij het enthousiasme van de larven over hun vaste gerecht ‘poep op een bedje van poep’ en de overtuigingskracht van de oudste mestkever wagen ze toch hun kans …

Lees meer …


9789021684147 Waechter - Een dag met vrienden

Wanneer Wasbeer zich verveelt en een spannend boek en sporten hem daar niet bij helpen, besluit hij een appeltaart te bakken. Prima idee, ware het niet dat hij geen eieren in huis heeft. Dan maar naar vriend Vos, want die heeft kippen. Aangekomen bij Vos blijkt die hulp nodig te hebben bij het herstellen van zijn dak. Dan maar naar vriend Das, want die heeft een ladder … Zo ontstaat een stapelverhaal over vijf vrienden die elkaars hulp kunnen gebruiken, maar gaandeweg samen vooral een heel plezierige dag beleven …

Lees meer …


9789047714354De papegaaiduiker is een zeevogel die veel natuurliefhebbers weet te bekoren dankzij zijn eerder kleine gestalte en felgekleurde snavel. Elk voorjaar verzamelen de papegaaiduikers na een winter op zee op eilanden en kliffen (ook langs Europese kusten) om in grote kolonies te broeden. Martin Jenkins beschrijft hoe papegaaiduikers per koppel één ei uitbroeden en honderden vissen uit de naburige zee halen om het kuiken te voeden …

Lees meer …


28696-1Een eendagsvlieg met ambitie is het hoofdpersonage in dit vrolijke prentenboek. Floris, de eendagsvlieg, wil door een raket te bouwen en zijn vlag te planten op de maan de trots van zijn familie worden. Maar aangezien Floris een eendagsvlieg is, heeft hij weinig tijd. Hij verzamelt materiaal voor de raket en voor een vlag en begint te bouwen. Zijn maanraket werkt en hij vertrekt naar de maan. Hij moet zich wel haasten want zijn ‘dag’ is bijna om. Toch slaagt hij erin en wordt hij door generaties eendagsvliegen als hun held vereerd.

Lees meer …


550x723De schutbladen lijken al iets weg te geven van dingen waarvoor Stijn bang is want er kruipen enkele kriebeldiertjes over. Stijn is een heel normaal jongetje dat graag zo dapper wil zijn als de superhelden uit zijn boeken. Alleen heeft hij het gevoel dat zijn wereld gevuld is met akelige dingen. Gelukkig heeft zijn opa daarvoor een oplossing: maak een lijst van alles waarvoor je bang bent. Stijn maakt die lijst: honden, slangen, monsters, … Hoe langer Stijn nadenkt, hoe langer zijn lijst wordt. Hij is zelfs bang dat hij iets bedenkt waarvoor hij bang is en dat hij dan zijn lijst niet bij zich heeft …

Lees meer …


index-1.php.pngPhil woont in de bergen en vindt dat heerlijk. Elke dag trekt hij erop uit. Op een dag gaat hij weer langs zijn vertrouwde pad met traptreden de berg op en ontdekt een nieuwe trap. Eerst twijfelt Phil een beetje want de trap lijkt van wolken gemaakt. Maar al gauw begint hij te klimmen. Zo ontdekt hij een wolkenwereld waar Koning Cumulus de baas is. Met zijn magische borstel kan de koning zijn wereld zelf vorm geven. Phil vindt dat heerlijk. Zeker wanneer hij zelf de borstel mag gebruiken en wolken in allerlei vormen schildert. Tot het begint te regenen …

Lees meer …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s