De bakker & nieuwe boeken

BOEKENLIJST ‘DE BAKKER’

Of het nu om de dagelijkse boterhammen in de brooddoos, verjaardagstaarten of andere lekkernijen gaat, de bakker maakt voor veel kinderen deel uit van hun leefwereld. Hoe vertrouwd brood en gebak ook zijn, toch blijft er ook altijd nog heel wat te ontdekken in de wereld van de bakker. Dat doe je natuurlijk in de eerste plaats in bakkerijen en met je handen in het deeg, maar zoals steeds hebben boeken het vermogen om die wereld verder te verrijken. Bekijk hier onze boekenlijst ‘De bakker’.

ee6f84ff-eef8-967a-0d91-0085e9e7d20a


NIEUW IN DE BOEKHANDEL

9789021037127_front‘Vos en Zoon Staarten’ is een vermaarde staartenwinkel die al generaties lang van vader op zoon wordt doorgegeven. De winkel is een gevestigde waarde die deftige dieren van heinde en ver in allerhande staarten voorziet: werkstaarten, bruilofsstaarten, verjaardagsstaarten en zelfs staarten voor de eerste schooldag. Zoon Robbie draait als jonge snaak mee in de winkel, maar vindt het klassieke gebeuren maar niets …

Lees meer …


kersenrood‘Het land van de grote woordfabriek’ is een wereldwijde klassieker die tal van mensen in hun hart hebben gesloten. Telkens wanneer de makers wat nieuws op de boekenmarkt brengen, kan je niet anders dan met de hoop op nog zo’n topper het boek openslaan. Met ‘Kersenrood’ komen ze alleszins in de buurt. Nine en Oma leven in een kleurloze wereld, waar jaren geleden een wervelstorm de kleuren meenam en nagenoeg iedereen vergeten is wat ze zijn …

Lees meer …


front-small-3771101017Kleine Uil droomt ervan een echte ridder te worden, want ridders zijn dapper en slim en hebben veel vrienden. De wereld van die stoere kerels in harnas lijkt wel erg veraf voor een jonge vogel die enkel vanop een afstand en in verhalen inkijk krijgt in de ridderwereld. Wanneer op een dag ridders uit het kasteel beginnen te verdwijnen, meldt Uil zich aan bij de Ridderschool en wordt hij tot zijn eigen grote verbazing toegelaten. Uil munt uit in theorie, maar de praktische uitdagingen zijn niet min …

Lees meer …


Schermafbeelding 2023-05-21 om 13.32.32‘Zeno zaait een zonnebloem’ en ‘Bibi plant een boom’ zijn informatieve prentenboeken die in samenwerking met The National Trust – een Britse organisatie die historische plekken en natuurgebieden beschermt – zijn uitgegeven. Ze zijn beide op dezelfde manier opgevat. Zeno en Bibi zijn kinderen die voor het eerst respectievelijk een zonnebloem zaaien en een eikenboom planten. Ze worden daarbij geassisteerd door Worm en Lieveheersbeestje die de jongelingen stap voor stap uitleggen wat ze moeten doen en wat er gebeurt. Jonge lezers worden bij het proces betrokken door de flapjes die onthullen wat er onder de grond en binnenin de bloemknop aan de gang is. De zorgzaamheid waarmee ze de bloemzaadjes zaaien en de eikel planten en het geduld dat ze moeten uitoefenen wordt uitgebreid beloond met uitbundige natuurpracht …

Lees meer …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s