Nieuwe boeken & boeken over bomen

PRENTENBOEKEN OVER BOMEN

Als stille getuigen duiken bomen op in ons dagelijkse leven, soms onopvallend verscholen tussen torenhoge gebouwen en soms overweldigend aanwezig in de volle natuur. Hun kracht en intelligentie hebben niet alleen wetenschappers, maar ook tal van kunstenaars geïnspireerd. Jonge kinderen en hun voorlezers kunnen daar gelukkig de vruchten van plukken. Ook bij het onderwerp bomen hoort een bijzonder divers aanbod kinderboeken: warme familieverhalen, weetjesboeken, verzen- en verhalenbundels … Hieronder zie je enkele van onze favoriete bomenboeken. De volledige lijst kan je op de website raadplegen.Schermafbeelding 2023-02-24 om 14.28.36


NIEUW IN DE BOEKHANDEL

9789464103465_frontEen zoekboek over het concept ‘boek’. De auteur verwoordt in één zin per dubbele bladzijde wat een boek kan zijn voor iemand, bijvoorbeeld: een boek is “…een rivier die me altijd weer ergens anders brengt”. Daarbij een grote heldere illustratie van een soort piraat die op een opengeslagen boek over het water vaart. De verrassing volgt op de dubbele bladzijde daarna: een grote boot omringd door kleinere bootjes vaart over woelig water (met daarin zelfs een zeemonster) … Lees meer …


9789044848649Beren zijn dapper en kunnen hoog in bomen klimmen. Om die reden heeft Beer in dit verhaal dat ook gedaan, maar nu durft hij niet terug naar beneden te komen. Vriend Muis schiet meteen te hulp en stelt voor Beer op te vangen. Beer betwijfelt gelukkig of dat wel zo’n goed idee is, hij wil Muis immers niet verpletteren. Muis blijft dergelijke – voor de lezer hilarische – voorstellen doen en probeert op tal van manieren z’n vriend uit de boom te krijgen. Lees meer …


9789021470771_frontEen kleine brug van hier naar daar was de enige oversteek voor dieren om op een wei te geraken waar ze heerlijk konden grazen. Toch staken ze die niet over, omdat een valse en hongerige trol net onder die brug op de loer lag onder het motto ‘stapjes betekenen vaak hapjes’. Bobbie Bok waagde het toch om op het midden van de Trollenbrug te gaan staan. Zoals te verwachten viel, begon de trol te watertanden, maar Bobbie leidde de aandacht naar zijn grotere broer waar een stuk meer vlees aan zat om smakelijk van te smullen … Lees meer …


550x726‘Vrijheid, blijheid’ heerst in het grote landhuis waar 22 weeskinderen zalig kunnen spelen en ravotten tot er een directrice toekomt die heel snel orde op zaken stelt. Gedaan met balanceren op het balkon, klimmen op een struik die langs de gevel groeit en kampen bouwen met tafels, vanaf nu leven de kinderen onder het door de directrice herhaalde motto ‘voorzichtig’. Haar angst voor ongelukken leidt tot grote verveling bij de kinderen, dus bedenken ze een plan om vrij te kunnen spelen zonder dat de directrice dat in de gaten heeft. Lees meer …


front-small-4062597637Xavier Deneux vult zijn uitgebreide reeks kartonboeken voor de allerjongste lezers aan met ‘Groot, groter, grootst’. Op elke pagina stelt een ander groot dier zich voor. We komen telkens wat interessants te weten over de dieren: de kalkoen heeft een roze halskwab en is dol op tarwekorrels, de beer houdt een winterslaap en houdt van honing, de walrus kan met zijn grote tanden door ijs bijten en vis vangen … Lees meer …


1200x1002De vraag ‘Wat je moet doen als je een beer tegenkomt’ kan je simpelweg googelen en dan krijg je meteen tientallen antwoorden. Toch is het aan te bevelen om eerder het gelijknamige prentenboek te raadplegen. Je krijgt een antwoord op je vraag en daarbovenop word je getrakteerd op zuiver entertainment. Lees meer …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s