Geschenkideeën & nieuwe boeken

GESCHENKIDEEËN VOOR DE EINDEJAARSPERIODE

Bij de eindejaarsperiode horen tal van gelegenheden om bijzondere prentenboeken te schenken aan de kinderen om je heen. Zoek je wat voor een jonge natuurliefhebber, een poëet, iemand die houdt van korte voorleesverhalen, een extra gevoelig kind of iemand die geniet van grappige verhalen en taalspelletjes? Onze geschenkenlijst brengt verschillende boeken bij elkaar die telkens één iets gemeen hebben: dat wij – en hopelijk veel (voor)lezers met ons – ze bijzonder mooi vinden. Verken de lijst via deze link.

image


NIEUWE BOEKEN

soep-van-de-haas-3-scaledNog voor het verhaal echt begint, kun je het al zien: Meneer Haas stamt uit de voorname Italiaanse hazenfamilie Lepron. Zijn voornaamste kenmerk is toch dat hij van groenten houdt en daarvan superlekkere soep maakt. Daar helpt de hele familie aan mee: de ene kleine haas komt aangestapt met een ui op zijn kop, de ander draagt een wortel, ook spinazie of spruitjes, snijbiet en bleekselderij, … alle soorten groenten worden aangedragen. De soep van Meneer Haas wordt zo beroemd dat iedereen hem er vragen over stelt, maar zo’n lekkere soep maken lukt niemand …
Lees meer over dit boek.


ext9789045126258_VoorkantDe dieren van het bos zijn het gezelschap van een krokodil niet gewoon, maar wanneer de aangestrande Krokodil vraagt of die mag blijven wordt het eens zo gezellig in het bos. Ze dobberen samen op het meer en hebben het de hele dag reuze naar hun zin. Plots breekt er een storm uit en snellen de dieren van het bos naar hun veilige nesten hoog in de bomen en holletjes onder de grond. Waar moet Krokodil nu naartoe? Hij gaat bij de verschillende dieren langs, maar er lijkt nergens plaats voor hem. Gelukkig hoort ondertussen Mol het gedaver van Krokodils paniekerige stappen tot diep onder de grond ….
Lees meer over dit boek.


HendrikaSchapen leven in een kudde en grazen in de wei of op de hei. Hendrika niet. Hendrika zit hoog en droog in een boom en fantaseert welke verhalen ze ziet in de voorbijdrijvende wolken. De andere schapen vinden Hendrika maar stom en manen haar aan naar beneden te komen. Maar Hendrika blijft waar ze is want de grond is veel te koud en zonder sokken begint ze daar niet aan. Af en toe klimt ze naar beneden om wat te eten en wanneer ze terug in de boom klimt, neemt ze wat spullen mee om het daar wat comfortabeler te maken … Lees meer over dit boek.


WebGili wil net als haar broers herder worden, maar haar vader en broers vinden dat meisjes geen herder kunnen zijn. Op een nacht, wanneer Gili in de schaapskooi op zoek gaat naar het medaillon dat ze bij het binnendrijven van de schapen verloren is, ontsnapt Brekebeen, Gili’s lievelingsschaap. Door een lichtflits ontdekt ze gelukkig het medaillon en met het medaillon om haar nek besluit Gili Brekebeen te gaan zoeken. Ze neemt zich vast voor niet te verdwalen of in een ravijn te vallen én ze zal zich evenmin laten verschalken door de wolf. Want dat is wat meisjes doen volgens haar vader en broer. Het is pikdonker in de woestijn …
Lees meer over dit boek.


62a01_9789021464695_cvr-scaledBij het aanbreken van een koude nacht op de zuidpool verzamelt een groep jonge pinguïns op aanraden van opa op een kluitje om samen de barre kou te doorstaan. Dicht bij elkaar is lekker warm, maar die nacht slaat de vrieskou zodanig toe dat de groep pinguïns aan elkaar vastgevroren de nacht uit komt. De enorme pinguïnijsblok vraagt hulp aan de sneeuwhazen en walrussen in de buurt, maar die brengen geen soelaas. Misschien kunnen andere dieren helpen?
Lees meer over dit boek.


9789047714330_front_E79ED7EA09512880705DA963B2A75EF9_20220711Sommige dieren zijn als echte ‘masters of disguise’ uitstekend in camouflage. Afhankelijk van hun biotoop nemen ze vormen aan die hen volledig doen opgaan in hun omgeving. Sommige dieren – zoals de gabonadder, wapendrager en peper-en-zoutvlinder – lijken op takken, bladeren of boomschors zodat ze nagenoeg ongemerkt in het bos kunnen overleven. Andere dieren lijken dan weer eerder op de kleurrijke bloemen of de keien waartussen ze leven …
Lees meer over dit boek.


Olifant-onderstebovenOlifant is zo verdrietig dat hij er helemaal ondersteboven van is. In het nieuwste prentenboek van illustrator Jan De Kinder kan je dat letterlijk opvatten. Wanneer Konijn zijn beste vriend zoekt, vindt hij die namelijk op z’n kop en bedolven onder de takken terug. Konijn snelt z’n vriend ter hulp, maar verdriet laat zich niet zo makkelijk manipuleren. De lange lijst initiatieven van Konijn – een laken, schommelen, bloemen, muziek, kunstjes … – leiden telkens enkel tot een diepe zucht. Gelukkig gaat het verdriet met de tijd en de aanhoudende vriendschap van Konijn gewoon weer voorbij.
Lees meer over dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s