Verhalenbundels & nieuwe boeken

VERHALENBUNDELS

‘Nog een keer!’ Wanneer kinderen van verhalen houden, krijgen ze er veelal niet genoeg van. Een boekenkast kan overladen zijn, toch worden dezelfde favoriete exemplaren telkens opnieuw geselecteerd om voorgelezen te worden. Sommige verhalenbundels beantwoorden aan de nood om vertrouwde personages te laten terugkomen en brengen tegelijk wat variatie in de belevenissen. Andere verhalenbundels lokken met hun uitgebreide aanbod rituelen uit die leesplezier alleen maar kracht kunnen bijzetten. Reden genoeg dus om enkele verhalenbundels op de boekenplank te verzamelen. Ontdek onze lijst met verhalenbundels via deze link.

Schermafbeelding 2022-11-02 om 19.40.52


NIEUWE BOEKEN

631051e4f25a0644eb5d8767Wanneer je kinderen spelenderwijs op de klimaatproblematiek wil wijzen, bestaat er geen betere openingszin dan ‘Een boom is kwetsbaar. Je moet er heel goed voor zorgen.’. Dat is dan ook het eerste wat Eekhoorn zegt. Eekhoorn blijkt doorheen het verhaal veel menselijke trekken te vertonen. Hij beseft de kwetsbaarheid van de natuur heel goed en herhaalt voortdurend voor zichzelf dat hij er daarom niet meer van mag nemen dan hij nodig heeft. Maar toch put hij de natuur telkens opnieuw volledig uit … Lees meer over dit boek.


CV-HetMonsterMeer-v1.inddVier eenden waggelen richting een meer om het in typische eendenformatie over te steken. De laatste in de rij – Erik – heeft een twijfelende waggelpas, omdat hij zich heeft laten vertellen dat er een verschrikkelijk monster schuilt in het meer. De eerste drie wuiven het gerucht in de wind en dobberen gedecideerd verder. Ondertussen neemt Erik toch een kijkje onder water waar hij meteen een reuzegroot monster recht in de ogen kijkt! Hij schreeuwt het uit, maar z’n compagnons zijn nog steeds niet overtuigd … Lees meer over dit boek.


0ce83f44e467abba58e0b66c65d10935Frank en Bert zijn beste vrienden die graag samen verstoppertje spelen. Volgens Frank is Bert niet goed in het spelletje, maar Bert is ervan overtuigd dat Frank gewoon niet lang genoeg telt. De oplossing ligt voor de hand: Frank belooft tot 100 te tellen terwijl Bert een goede verstopplaats uitzoekt … Lees meer over dit boek.


Schermafbeelding 2022-11-02 om 18.37.15Anouk vertelt opgetogen aan haar vrienden dat Sinterklaas dit jaar bij haar thuis komt logeren. Daar is ze zeker van, want een koffer met zijn kleren staat klaar in de logeerkamer en bij die kleren hoort vanzelfsprekend de Sint. De vriendjes op de speelplaats zijn meteen geïntrigeerd door Anouks verhaal, maar hebben tegelijk nog heel wat twijfels. De volgende nacht sluipt Anouk door de gangen van haar huis op zoek naar bevestiging … Lees meer over dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s