Koeien en carnaval

WAT DOET DE KOE?

Nog voor ze kunnen spreken, entertainen de allerjongsten familie en vrienden met aandoenlijke imitaties van dierengeluiden. Ouders laten hen trots antwoorden op vragen als ‘Wat doet de koe? En wat doet de leeuw?’ Toehoorders juichen de dreumesen vertederd toe.

De koe die zo snel in het geluidenrepertorium zit, heeft natuurlijk wat meer te bieden dan enkel het gekende geloei. In de wereld van de prentenboeken vinden we de koe in allerhande rollen terug. Daarom brachten we de mooiste koeienboeken samen in een lijst. Raadpleeg hem hier!

Schermafbeelding 2022-02-18 om 09.04.16


CARNAVAL

uitgeverij_de_fontein_de_grote_verkleedpartij_2_Carnavalstad Aalst heeft om veiligheidsoverwegingen dan wel beslist om dit jaar carnaval niet te organiseren, maar dat hoeft scholen niet tegen te houden om er volgende week samen met de kinderen een heuse verkleedpartij van te maken. Voor die gelegenheid hebben we onze boekenlijst bij het thema carnaval geüpdatet.

Je kan de titels raadplegen via deze link. 


NIEUWE BOEKEN

61a6e_9789045126838_cvr-scaledOtis en zijn mama gaan verhuizen. Terwijl mama spullen verzamelt en inpakt, maakt Otis gaatjes in een doos om zijn vriend en huisdier Sam de kameleon te verhuizen. Die laatste heeft daar duidelijk geen zin in en verstopt zich in het huis, wat voor een kameleon niet meteen een uitdagende opdracht is … Lees meer over dit boek.


61cdb_9789045126586_cvr-scaledEen babysitverhaal brengt bij de ervaren lezer misschien niet meteen grote nieuwsgierigheid of enthousiasme teweeg, toch is ‘Pippa past op’ een plek in de boekenkast waard. Pippa is een enthousiaste maar ook erg onervaren babysitter. De twee kinderen onder haar hoede doen allerhande fantasierijke voorstellen, die Pippa weet te vertalen naar haalbare alternatieven. Toch lopen die telkens in het honderd, niet door baldadig kindergedrag, maar net door Pippa’s eigen onhandigheid. Dat deert de kinderen duidelijk niet … Lees meer over dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s