Kleuren, vormen & nieuwe boeken

KLEUREN & VORMEN

Schermafbeelding 2022-01-22 om 16.54.59

Van erg jonge leeftijd af tonen kinderen interesse in de veelheid aan kleuren en vormen die hen omringen. Van eenvoudige kartonboekjes waarin peuters de basiskleuren en -vormen leren herkennen en benoemen tot eerder filosofische prentenboeken over vorm en kleur voor de oudste kleuters: je vindt ze allemaal in onze boekenlijst rond het thema.


NIEUWE BOEKEN

vol met wolHet is winter en het landschap is bedekt met witte, zwarte en donkerbruine tinten. In dat verlaten en kille decor vindt Annabel een kistje met gekleurde wol. Het kistje is heel bijzonder, want hoeveel truien Annabel ook breit voor vrienden en familie, de wol geraakt niet op. Als kleur en warmte eindeloos uit een kistje komen, wat zou jij er dan mee doen? Lees meer over dit boek.


Lala's woordenPraten met planten: het is niet uit te leggen waarom mensen dat doen, maar het is wel degelijk een bestaand fenomeen. Het effect van woorden op planten valt te betwijfelen, maar dat de ons omgevende natuur – waar we ook deel van uitmaken – bijzondere aandacht verdient, staat buiten kijf. Laat dat nu net de reden zijn waarom ‘Lala’s woorden’ zo’n waardevol prentenboek is. Kleine Lala is een levendig en eigenzinnig meisje dat het beperkte groen in haar verder erg grijze buurt als vrienden beschouwt. Het enthousiaste meisje bezoekt de groene sprietjes dagelijks en toont haar liefde in woorden …  Lees meer over dit boek.


de grote onderbroekenroofHet begrip ‘onderbroekenhumor’ verwijst doorgaans niet naar kwaliteit, maar voor ‘De grote onderbroekenroof’ van Kim Crabeels zouden we toch een lans willen breken. In het populaire ‘Koninklijk Museum voor Onderbroeken’ gaat het inbraakalarm af. De directeur schiet meteen in actie en gaat op zoek naar de plaats van het delict. Die zoektocht leidt de lezer rond in het bijzondere museum. Het contrast tussen de herkenbare elementen van een museum en het tentoongestelde is bijzonder grappig. Lees meer over dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s