Geschenkideeën 2021

GESCHENKIDEEËN 2021

Wie nog op zoek is naar een mooi eindejaarsgeschenk voor jonge kinderen kan de queeste meteen staken. We selecteerden uit het rijke kinderboekenaanbod de mooiste geschenkboeken van het jaar. De lijst biedt voor ieder wat wils: 

  • verhalen voor de allerkleinsten en voor oudere kleuters;

  • verzamelbundels met klassieke of net met heel vernieuwende verhalen;

  • vrolijke versjes om het hele jaar door te lezen;

  • grote kijkboeken met indrukwekkende illustraties;

  • informatieve boeken boordevol wetenswaardigheden;

  • grappige, fantasierijke, avontuurlijke en vertederende verhalen.

Kortom, de lijst blijft trouw aan ons motto ‘alles wat ik mooi kan vinden’. Bekijk hem hier.

Schermafbeelding 2021-12-19 om 18.01.35


NIEUWIGHEDEN

9789493228443_covrAls volwassene kun je op heel veel plaatsen informatie vinden over bomen en hun belang in het kader van klimaatverandering. Stilaan beginnen deze inzichten ook naar kinderen door te sijpelen. Het voorliggende boek vertelt op een erg bevattelijke manier hoe een boom langzaam groeit, een onderdeel is van al het leven in het bos en als alles goed gaat van een klein ‘Twijgje’ verandert in een moederboom die op haar beurt andere ‘twijgjes’ beschermt en aanmoedigt om rustig te groeien. Lees meer over dit boek.


550x745We hebben meer gemeen met bomen dan je op het eerste gezicht zou denken. Hun schors kun je vergelijken met onze huid, we kunnen praten net als bomen, zij het in een andere taal en bomen vormen samen een bos en dat is een volledig ecosysteem, net zoals een menselijke gemeenschap. Dat gemeenschappelijke tussen mens en boom is het uitgangspunt voor Maria Gianferrari om duidelijk te maken hoe belangrijk bomen zijn en wat ze allemaal kunnen. Door die vergelijking te maken zorgt ze ervoor dat jonge kinderen met respect zullen kijken naar bomen.  Lees meer over dit boek.


27088-1Jacques en Lise bevestigen de hoge verwachtingen met hun recentste prentenboek ‘Pia’. In geheel eigen stijl brengen ze alweer een fijnbesnaard verhaal dat noopt tot kijken en herbekijken. Pia’s boek – en dat van de lezer – mist een pagina van onschatbare waarde. De zoektocht naar de ontbrekende bladzijde brengt haar naar verschillende mensen – o.a. een oude soldaat, een zanger en een duiker – die haar pagina niet kunnen teruggeven, maar elk op hun manier zelf ook zoekende zijn en Pia’s hulp kunnen gebruiken. Pia zelf echter heeft enkel oog voor haar eigen vraag en lijkt de noden van de anderen niet te zien … Lees meer over dit boek.


front-medium-469770829‘Wat zit er in die hoed?’ is een klein telboek dat naast de cijfers van 1 tot 10 geen andere tekst bevat. Die aanpak is herkenbaar en valt door zijn eenvoud bij veel jonge lezers en hun ouders in de smaak. Wie goed kijkt, wordt met dit boek extra beloond. Het heeft namelijk meer te bieden dan je in eerste aanblik verwacht. Bladzijde na bladzijde tovert de goochelaar met dienst telkens een groeiend aantal dieren uit zijn hoed … Lees meer over dit boek.


59353530._UY630_SR1200,630_‘Kom, we gaan een boek lezen’ is meteen de eerste zin van dit verhaal. Het jonge meisje roept haar dierenvrienden er gezellig bij om samen een verhaal te beleven. Wacht! Er ontbreekt nog een vriend … Telkens wanneer het meisje het verhaal wil aanvangen wordt ze onderbroken omdat de groep toehoerders nog niet compleet blijkt. Terwijl de groep steeds groter wordt, valt er ook heel wat te ontdekken op de kleurrijke prenten van dit kartonboekje … Lees meer over dit boek.


Granaatappelmeisje‘Oma vertrok in de herfst. Ze ging met de zwaluwen op reis. Het was de eerste keer dat ze zonder wandelstok het huis uitliep.’ Oma is dus weggegaan zonder wandelstok en juist daarom is het kleine meisje ervan overtuigd dat haar oma nog ergens in of rond het huis moet zijn. Het kleine meisje zoekt haar oma overal en heeft tijdens die zoektocht de wandelstok van oma altijd bij zich. De wandelstok wordt op die manier de figuurlijke houvast van het meisje zoals die vroeger de letterlijke houvast voor haar oma was. Lees meer over dit boek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s