Nieuwe boeken & themalijst ‘kleding, schoenen & kapsels’

NIEUWE THEMALIJST

Korte of lange broek?
Jas of dikke trui?
Sandalen of laarzen?
Haar in een staart of liever lekker los? 

Wie ’s ochtends jonge kinderen probeert aan te moedigen om snel kleren en schoenen uit te kiezen en aan te trekken, weet dat de vele mogelijkheden evengoed tot heel wat twijfels kunnen leiden. 

In een uitgebreide boekenlijst brachten we de mooiste prentenboeken samen die allerhande kledingstukken, soorten schoenen en kapsels in beeld brengen. Terwijl sommige verhalen peuters op weg helpen met de bijhorende woordenschat, stimuleren andere dan weer de creativiteit van oudere kleuters.Verken de volledige boekenlijst via deze link.

0522f714-3be0-7bd4-87c9-2b06a141140a


NIEUWE BOEKEN

Ik wil een wiegje wordenHenriette Boerendans heeft alweer een prachtig prentenboek geïllustreerd waarin ze ons trakteert op een reeks houtsneden die de natuur op onnavolgbare manier in beeld brengen. In ‘Ik wil een wiegje worden zei de wilg’ neemt ze ons mee naar een bos waar een reeks bomen bespreken wat ze later willen worden. Terwijl de beuk speelgoed verkiest en de berk een ledikantje, droomt de knotwilg zachtjes bewegend in de wind van een wiegje als eindbestemming … 
Lees meer over dit boek.


TintelvlindersTrouwe volgers weten hoe aandachtig we poëziebundels voor jonge kinderen in het oog houden. Wanneer ronkende namen als Joke Van Leeuwen, Hans & Monique Hagen, Bette Westera, Erik van Os & Elle Van Lieshout, Simon Van der Geest en Pim Lammers de handen in elkaar slaan, weten we dat ons heel wat taalplezier te wachten staat. ‘Tintelvlinders en pantoffelhelden’ lost de verwachtingen in met een bonte verzameling versjes over bang, boos, verdrietig en blij zijn. 
Lees meer over dit boek.


Later wil ik klein wordenDe stoere heldendaden van brandweerlui, de zoete lekkernijen van bakkers, de epische reizen van astronauten … Er zijn nogal wat professionele activiteiten die tot de verbeelding van jonge kinderen spreken. Job van Gelder brengt die verbeelding verder op gang en doet in zijn gedichtenbundel ‘Later wil ik klein worden’ wat de titel al doet vermoeden. Hij wijkt van de platgetreden paden af en biedt zijn lezers gedichten aan die echt doen dromen over wat je later allemaal kan worden …
Lees meer over dit boek.


Schermafbeelding 2021-10-17 om 13.24.01Bibi Dumon Taks pleidooi om kinderen niet te betuttelen wanneer ze leren lezen is erg overtuigend. De stelling dat lezen niet veilig, maar net avontuurlijk en grensverlegged moet zijn, leidt bij ons tot instemmend geknik. Het is toch net fantastisch dat in boeken zoveel meer mogelijk is dan in de realiteit? En toch slaagt Bibi Dumon Tak er in ‘Een tijger in je bed’ als geen ander in om met eenvoudig te lezen taal de lezer helemaal mee te nemen in de wereld van de tijger. Dat doet ze zelfs zo goed dat we het boek ook kleuters niet willen ontzeggen …
Lees meer over dit boek.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s