Dromen van (nieuwe) boeken

BOEKEN OVER DROMEN

Schermafbeelding 2021-04-18 om 14.16.53Paul Van Ostaijens poëzie wordt in dit jubileumjaar meer dan ooit onder de aandacht gebracht. Wij halen zijn vertrouwde verzen graag boven om het nieuwe thema op ‘Alles wat ik mooi kan vinden’ aan te kondigen. Het einde van het wiegelied leidt immers het begin van een dromenwereld in die we ook in een reeks mooie kinderboeken terugvinden. Onze selectie en bijhorende besprekingen van de mooiste boeken over DROMEN vind je hier.


DROMEN VAN NIEUWE BOEKEN

550x362‘Tring triing’, de wekker geeft het startschot van wat een bijzondere dag wordt voor de kleine krokodil (en zijn moeder). Het peutertje gaat namelijk voor de eerste keer naar de crèche en dat vindt die aanvankelijk niet zo fijn …
Lees meer over dit boek.


550x800Hoewel we allemaal moeders hebben, kennen en in sommige gevallen ook zijn, is het – zoals de meeste belangrijke zaken overigens – niet zo makkelijk in woorden te omschrijven wat een mama eigenlijk betekent. In ‘Een mama is als een huis’ doet Aurore Petit toch een gooi door de rol van mama in de eerste levensjaren van een kind te illustreren aan de hand van vergelijkingen. Die rol verschuift naarmate het kind wat ouder wordt. Zo is de mama als hoogzwangere vrouw een huis en een voertuig, is ze een bron en een maan in de nacht voor haar baby en is ze een beloning als het peutertje de eerste stapjes in haar richting zet.

Lees meer over dit boek.


kamiel_de_kameel-minEr hangt spanning in de lucht op de boerderij: een stal wordt met veel zorg klaargezet voor een nieuwe bewoner en boven de staldeur komt het naambordje ‘Kamiel’ te hangen. De dieren vragen zich af wie al die extra aandacht kan verdienen. Wanneer uiteindelijk een kameel voet zet op het erf, is de ontsteltenis groot. Wat doet zo’n exotisch dier met bijzondere gewoontes op een boerderij? Pim Lammers weet net als in ‘De boer en de dierenarts’ een goed opgebouwd verhaal met aantrekkelijke personages te combineren met een niet mis te verstane en waardevolle boodschap.
Lees meer over dit boek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s