Thema beroepen & nieuwigheden

THEMA BEROEPEN

image-2Kleuters komen in het dagelijkse leven in contact met verschillende beroepen: de leraar, de postbode, de bakker, de conducteur, de dokter … Naarmate ze ouder worden, ontdekken ze de enorme keur aan beroepen die onze samenleving rijk is. Zo kunnen ze misschien ook astronaut of boswachter of geheim agent of journalist of … worden? Beroepen kunnen kinderen ongebreideld doen dromen en geven kijk op de bijzonderheden van de wereld. Het hoeft uiteraard geen betoog dat boeken daarbij de perfecte compagnon kunnen zijn. Talloze beroepen worden in beeld gebracht en toegelicht in deze uitgebreide boekenlijst.


NIEUW IN DE BOEKHANDEL

9789401470988_frontGeert Vervaeke liet zich eerder opmerken met ‘Tierenduin’, een groot kijkboek waarin de lezer talloze dieren kan ontdekken in een reeks silhouetten. Met ‘Fruitvliegje’ brengt hij een nieuw prentenboek op de markt met dezelfde kwaliteiten. ‘Fruitvliegje’ is mooi om naar te kijken, prettig om in te zoeken en leerzaam voor jonge ontdekkers. Redenen genoeg dus om het z’n weg naar kinderhanden te laten vinden.
Lees meer over dit boek.


9789024593194_frontEend lijkt dankzij zijn gezellige huis, zijn paraplu en regenplunje goed te kunnen leven met z’n eigenaardige afkeer van water. Tot het dak van z’n droge stek lekt en hij de hulp van Kikker inroept. Kikker houdt net wel van water en weet Eend snel uit de nood te helpen, maar is zelf verdwaald en op zoek naar de weg naar huis. De zoektocht naar Kikkers huis brengt Eend en Kikker langs allerhande wegen en avonturen en langzaam maar zeker worden ze vrienden. Zo vinden ze iets wat ze niet zochten, maar wat toch bijzonder waardevol blijkt te zijn …
Lees meer over dit boek.


9789044839579_frontTheo de kikker kent de verhalen over prinsen die omgetoverd worden tot kikkers en opnieuw tot leven gekust worden door prinsessen maar al te goed. Zou het niet kunnen dat hij – zonder het te weten – ook een prins is die enkel de kus van een prinses nodig heeft om een knappe prins te worden? Die gedachte stuurt hem op queeste naar zijn eigen prinses. Hij zoekt het hele dorp af, maar niemand lijkt aan zijn beeld van de prachtige prinses te voldoen …
Lees meer over dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s