Wetenschappers, uitvindingen en nieuwigheden

WETENSCHAPPERS & UITVINDINGEN
De ontdekkingsdrang van jonge kinderen kunnen we alleen maar toejuichen. Hun open kijk naar wat mogelijk is en hoe de wereld in elkaar steekt, is niet enkel verfrissend voor volwassenen, maar doet kinderen zelf ook dromen en leren. Daarom verzamelden we prentenboeken die kleuters aanzetten tot onderzoek én creativiteit. Een heerlijk aanbod dus voor jonge vorsers en uitvinders! Klik hier om het te ontdekken.
e05df918-3e7c-433a-aea4-026f53e05aa9


NIEUWIGHEDEN

869x1200‘Het fortuin van Fausto’ is vorig jaar al uitgegeven, maar we zijn zo enthousiast over het prentenboek dat we het met plezier hier alsnog onder de aandacht brengen. In het door Oliver Jeffers geïllustreerde en geschreven verhaal leren we de hebzuchtige Fausto kennen. Hij eigent zich zonder enige schroom achtereenvolgens een bloem, een schaap, een boom en een wei toe. Telkens voelt hij zich even tevreden met z’n nieuwe aanwinst, maar vervolgens heeft hij al snel een nieuwe en grotere verovering op het oog … Lees meer over dit boek.

847x1200Het mysterie van de verdwenen sokken is een wereldbekend fenomeen. Hoewel we doorgaans sokken per twee dragen, lijken er in de wasmachine telkens exemplaren op onverklaarbare wijze te verdwijnen. Waar zijn die toch naartoe? Justyna Bednarek heeft een verhalenbundel geschreven waarin ze het wel en wee van 10 van die verdwenen sokken in kaart brengt. Gedreven door de onderzoeksdrang van kleine Bee leren we de levensloop van uiteenlopende sokpersonages kennen … Lees meer over dit boek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s