Dag Sinterklaas!

IMG_4828We kunnen opgelucht ademhalen. Sinterklaas is ondanks alle beperkende maatregelen aangekomen in ons land én heeft officieel toestemming gekregen om zijn geschenken coronaproof te verspreiden. Hoog tijd dus om de geliefde traditie via verhalen, liedjes en versjes samen met kinderen te beleven. We hebben onze lijst sinterklaasboeken geüpdatet. Je kan ze raadplegen via deze link.


ed6316eb-4b1b-4bc2-aeb3-d1db84de5916Wie graag met kleuters bespreekt hoe Sinterklaas en zijn pieten met de coronacontext omgaan, vindt zijn gading in ‘Mijter en Mondmasker’, een digitaal prentenboek gemaakt door Inne Caeyers & Loes Roelen, twee leerkrachten die met het verhaal willen inspelen op de vragen van de kinderen in hun klas. De verhaallijn toont de sterke voeling met de doelgroep en is doorspekt met taalspel, dat oudere kleuters zeker zal aanspreken. Het verhaal is volledig beschikbaar via deze link. De makers vertelden er zelf meer over in een gesprek met Tom De Cock. Dat kan je hier bekijken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s