‘Anders zijn’ & nieuwigheden

ANDERS ZIJN

Schermafbeelding 2020-11-15 om 19.10.22Dat we allemaal anders zijn, vinden we heel gewoon. En dat is maar goed ook. Toch is het niet altijd gemakkelijk om ons in anderen in te leven. Prentenboeken lenen er zich bij uitstek toe om met jonge kinderen de enorme diversiteit in onze wereld te ontdekken en te bespreken.
Dat we op tal van manieren van elkaar kunnen verschillen, blijkt ook uit de brede keur aan boeken die we bij het onderwerp verzamelden.
Ontdek onze selectie via deze link!


NIEUWIGHEDEN

IMG_4829Mies van Hout is erin geslaagd via een beknopte tekst een verhaallijn op te zetten. Die wordt volledig gedragen door de kleurrijke illustraties in collagetechniek. Het boek start met een kind dat ernaar verlangt een vlinder te zijn. De vlinder op zijn beurt verlangt ernaar een wandelende tak te zijn. De wandelende tak verlangt ernaar… Zo gaat dit cirkelverhaal maar door tot we uiteindelijk terug aanbelanden bij het kind. Van Hout illustreert op haar eigen vrolijke en onnavolgbare manier waardoor een prentenboek van haar hand je al bij het zien van de cover blij maakt.  Lees meer over dit boek …


IMG_4832Toermalijn is een ongezien prachtige prinses. De verhalen over haar schoonheid en haar bijzondere ogen met verschillende kleuren – net als de edelsteen waar ze naar genoemd is – zijn wereldwijd bekend. Tragisch genoeg wordt haar schoonheid niet gezien, omdat ze gevangen zit in een afgelegen torenkamer … 
Lees meer over dit boek …


IMG_4830Hans en Monique Hagen wagen zich met ‘Daar ben je’ aan een nieuw concept. Ze schreven 12 versjes bij de eerste 12 levensmaanden van een baby. Terwijl je leest over luiers verschonen, wiegen voor het (niet) slapen gaan, samen in bad gaan, honger en dorst zie je in de illustraties de seizoenen verstrijken. De klassieke illustraties van de hand van Charlotte Dematons verbeelden op een heel herkenbare manier de zorgen en geneugten van het leven met een baby in huis. Lees meer over dit boek …


IMG_4833Kleine en Grote Beer hebben het goed samen. Net voor hun winterslaap beramen ze enthousiast plannen die ze in de lente samen zullen uitvoeren: pannenkoeken bakken, spelletjes spelen, liedjes zingen, een boomhut bouwen … De heerlijke vooruitzichten vervullen de harten van beide beren net voor ze in slaap vallen. Wanneer Kleine Beer in het voorjaar wakker wordt, is zijn grote vriend er niet meer. De verbijstering en het verdriet zijn erg groot, maar gelukkig is Kleine Beer omringd door een groep vrienden die alles in het werk stelt om hem op te beuren.
Lees meer over dit boek …


IMG_4831Dit gloednieuwe prentenboek van Mark Janssen is een plezier om in handen te hebben. Het is groot uitgegeven met gouden letters op de cover en indrukwekkende illustraties verspreid over dubbele pagina’s binnenin. Een terechte keuze van de uitgeverij, want in dit boek stelen vooral de illustraties de show. Ze begeleiden elf bekende sinterklaasliedjes, waarin nergens sprake is van Zwarte Piet. Bijzonder aan dit boek is hoe de donkere kleuren van de winternacht van 5 op 6 december contrasteren met het licht van de straatlantaarns, de pakjeswinkel, de maan en de gezellige woonkamers. Lees meer over dit boek …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s