Zoemende bijen & nieuwigheden

ZOEMENDE BIJEN

Terwijl heel wat mensen binnen achter allerhande schermen aan het ‘Zoomen’ zijn geslagen, kunnen we buiten het zalige gezoem van de honingbijen horen. De uitermate boeiende wereld van de bijen die ons goudgele honing bezorgen, weet ook jonge kinderen te interesseren. Wie deze periode kriebeldiertjes onder de aandacht wil brengen, kan misschien voor het prettigste gezoem van de natuur kiezen? Wij zijn alleszins overtuigd!

f97d2be7-7b40-4c2d-9a34-46af472b809a


NIEUWIGHEDEN

pokko_heeft_een_trommel-min‘Papa en mama gaven Pokko een trommel. Dat was hun grootste fout ooit. Ze hadden wel eens eerder fouten gemaakt …’ Bij de opstart van dit verhaal en de reeks ‘mislukte’ kindercadeaus die daarop volgen, kunnen de meeste ouders zich wel wat voorstellen. Maar de trommel blijkt dus uitzonderlijk vervelend, want moeder en vader kikker houden van rust en kalmte in hun gezellige paddenstoel, waar vooral gekookt en gelezen wordt. Daarom vraagt vader kikker aan Pokko om buiten te gaan trommelen …
Lees meer over dit boek …


550x425Een hele reeks dieren is samen op weg naar hun nieuwe huis. Dat huis ligt volgens de pijl op de cover 4 meter verder, net zo lang als deze bijzonder mooi uitgegeven leporello in uitgevouwen versie. Ondanks de beperkte afstand hebben de dieren duidelijk keuzes moeten maken, want ze verhuizen enkel wat ze kunnen dragen …
Lees meer over dit boek …


frontImagesLinkDe stijl van Mark Janssen is sinds de start van zijn solowerk een stuk uitbundiger en overtuigender dan voordien. De paginagrote dieren in felle kleuren vergezeld van een al even indrukwekkende natuurlijke omgeving zijn ondertussen zijn handelsmerk geworden. In ‘Raar’ zijn de ons ondertussen vertrouwde en prachtige dieren afgebeeld op een steriel witte achtergrond. De dieren hebben namelijk een spiegel gevonden en hebben geen idee wat dat rare ding moet voorstellen …
Lees meer over dit boek …


550x833De pluimen op de schutbladen van dit prentenboek en het daaropvolgend silhouet van een vos op pad met een spade bevestigen het bekende beeld van de onbetrouwbare vos. Wanneer Vos aan het begin van het verhaal een bord met “Dokter Vos maakt u beter” vooraan zijn huis ophangt, verwacht elke lezer alweer een listig plan van de sluwe vos. Hoewel Vos wel degelijk oprecht als genezer wil optreden, is hij zo gefocust op zijn doel dat hij bereid is eerst dieren letterlijk de val in te lokken, zodat hij ze later kan verzorgen. Wanneer dat verkeerd uitdraait en door omstandigheden een sprinkhaan zijn hulp inroept voor het huishouden, krijgt het verhaal een andere wending …
Lees meer over dit boek …


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s