Geboorte & andere nieuwigheden

Geboortelijst

Schermafbeelding 2020-04-04 om 12.35.07Het coronavirus veroorzaakt heel wat beperkingen, maar kan gelukkig het bloeien van de lente niet beteugelen. De blijdschap om dat nieuwe leven is onlosmakelijk met deze periode van het jaar verbonden. Daarom stelden we een prentenboekenlijst samen met de mooiste verhalen en informatieve boeken rond zwangerschap en geboorte.

Klik hier om de volledige ‘geboortelijst’ te bekijken. 


Nieuw in de boekhandel

9200000125491683‘De fantastische vliegwedstrijd’ is een boek als geen ander. Het verhaal is namelijk geschreven in de vorm van een live sportverslag. Dit verhaal is echter een stuk onwaarschijnlijker dan een doorsnee sportwedstrijd … Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Van Doninck laten zich van hun beste kant zien. Het verhaal leest als een trein, waardoor je heel wat grappige details en schermutselingen in de tekeningen dreigt mis te lopen. Aan het einde word je uitgedaagd om de wedstrijd te herbekijken, want pas in de herhalingen zal je echt zicht krijgen op het ware verloop van de wedstrijd. Op en top leesplezier!
Lees meer over dit boek …

Rosalie laat er van begin af aan geen twijfel over bestaan: ‘Ik ga je nu kussen.’ Maar Jef is al even zeker van zijn stuk: ‘Jongens kussen niet.’ Prinses Rosalie blijft argumenten aanhalen om de jongen van haar hart te mogen kussen, maar voor elk van haar argumenten heeft ridder Jef wel een antwoord klaar. Ondertussen trekken de twee vrienden op een avontuur dat hen tot in midden van het bos leidt waar ze onverwacht worden opgeschrikt door zoenende koppels. Tijdens hun vlucht weet Rosalie een hachelijke situatie te vermijden. En dat verandert alles …
Lees meer over dit boek …

‘De cover kondigt een nieuw genre aan – de telboek-thriller – maar daar zullen kleuters (en ik eigenlijk ook) niet meteen van onder de indruk zijn. De opgebouwde suspense daarentegen mist zijn effect niet! De sluwe blik van de vos op de cover is tekenend voor wat de lezer ook in het boek te wachten staat. Getal na getal wordt de spanning opgebouwd: één hongerige vos, met twee sluwe ogen ziet de drie dikke kippen in zijn vizier wel zitten. Hij sluipt dus ’s nachts met zijn vier zachte poten richting het kippenhok …
Lees meer over dit boek …

Het probleem van Edward de giraf is niet zo moeilijk te achterhalen: hij is namelijk bijzonder ontevreden over zijn ‘nekkerige en vlekkerige’ nek. ‘Dit is een nek die alleen moeders mooi vinden.’ Eens die open deur aan het begin van het verhaal is ingetrapt, staat de lezer een plezierig voorleesmoment te wachten. Zo krijgen we snel grappige illustraties te zien van hoe de giraf zijn nek probeert te verstoppen. Verder is de stijl van de vrij uitgebreide tekst op het randje van het ironische, waardoor dat ‘grote’ probleem als vanzelf gerelativeerd wordt.
Lees meer over dit boek …

Vogel Vliegop heeft zijn naam niet gestolen. Voor elke fleurige vogel die langsvliegt voor een praatje, een etentje of een gezellig uitje heeft de knorrige vogel hetzelfde antwoord: “Hoepel op! Hoepel op! Hoepel op! Scheer je weg! Scheer je weg! Scheer je weg!” De vogels trekken er verschrikt vandoor, tot er een grote schaduw over Vliegops tak valt en de indrukwekkende Rover verschijnt … De paginagrote en dynamisch geïllustreerde vogels in felle waterverfkleuren stelen de show in het boek. De waarde van vriendschap pikken de kleuters vanzelf op.
Lees meer over dit boek …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s