Zintuigen en nieuwigheden

ZINTUIGEN

Kleuters ontdekken de wereld op een erg zintuiglijke manier. Voor ze iets kennen, moet het eerst gevoeld, geproefd, bekeken, geroken of beluisterd worden. Boeken kunnen die zintuiglijke verwondering niet vervangen, maar ze kunnen wel taal geven aan de ervaringen en aanzetten tot verder ontdekken. Een mooie kans dus voor ons kleuteronderwijs!
De volledige lijst met boeken rond de zintuigen vind je hier.
Enkele versjes bij het onderwerp vind je hier. 

Schermafbeelding 2020-02-29 om 11.18.51.png


NIEUWIGHEDEN

lichtjes uit de ruimteWaarschijnlijk ben je niet meteen verkocht bij het zien van de cover van dit prentenboek. Maar schijn bedriegt, want binnenin zit dit boek boordevol prachtige, sfeervolle illustraties. Het verhaal is een tikje bijzonder: Emma, een klein meisje, heeft in het bos haar favoriete steen. Ze noemt die haar ‘sterrenrots’. Elke keer als ze kan, gaat ze op die rots zitten en richt ze haar zaklamp op de prachtige, twinkelende sterrenhemel. Wie weet, ziet iemand daarboven wel haar lichtje! Door haar zaklamp aan en uit te knippen hoopt Emma contact te maken met een buitenaards wezen want ze wil zo graag tussen de sterren wonen … Lees meer over dit boek …

kapper tomKapper Tom is erg populair. Iedereen wil door hem geknipt worden. In ‘coupe à la kom’ is hij een meester. Jammer genoeg valt op een dag ‘de kom’ stuk en de klandizie neemt zienderogen af. Tot kapper Tom eens op bezoek gaat bij zijn buurvrouw Kaat met haar antiquariaat. Daar ontdekt hij heel veel nieuwe spullen waarmee hij iemand een bepaald haarmodel kan geven. En zo komt alles nog goed … Verhalen over kappers zijn niet dik gezaaid en dat maakt dit verhaal dus origineel. Lees meer over dit boek …stel dat

‘Stel dat je een tweelingbroer had en niemand wist dat en dat jullie allebei maar de helft van de tijd naar school gingen.’ Dit is maar één van de 32 veronderstellingen die Reid al in 1960 pagina na pagina op de lezer losliet. Het ene scenario is al verrassender of uitdagender of reflectiever of … dan het andere, maar het geheel is zonder meer bijzonder. Lees meer over dit boek …

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s