Nieuwigheden voor het nieuwe schooljaar

De start van het schooljaar biedt de ideale gelegenheid om de klasbibliotheek uit te breiden met een aantal nieuwe prentenboeken. We zetten voor elke leeftijd een opvallende nieuwkomer in de kijker.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE BESPREKINGEN!

2,5-JARIGEN

Van de kwaliteiten van Fiep Westendorps werk hoeven we u niet meer te overtuigen. Voor de jongste kleuters is nu een kijkboek van haar hand opnieuw uitgegeven. Het kartonboek heeft dubbele pagina’s die telkens een ander thema behandelen. De kleuters zullen spontaan aanduiden wat ze herkennen in omgevingen als ‘het circus’ en ‘de dierentuin’. Heerlijk aanwijsboekje boordevol nostalgie en herkenbare contexten voor lezer én voorlezer. Lees meer…

3-JARIGEN

In ‘Naar de markt’ bewijst Noëlle Smit eens te meer de kracht van woordeloze prentenboeken. Dit verhaal heeft op het eerste gezicht niet veel om het lijf: een jong meisje doet met haar moeder boodschappen op de markt. Toch gebeurt er zoveel in de tekeningen, dat je als volwassene niet veel zelf zal moeten vertellen. Jonge kleuters zullen genieten van de herkenbare situaties en handelswaren, terwijl wat oudere kleuters eindeloos kleine verhaallijnen kunnen blijven ontdekken in de kleurrijke prenten. Lees meer…

4-JARIGEN

Trol heeft honger en besluit in de stad op zoek te gaan naar een rijke maaltijd. Kleine Finn is het eerste smakelijke hapje op zijn pad, maar die bedenkt snel een slim antwoord. Trol wordt zo telkens afgeleid door een nog overtuigender menu, om uiteindelijk bij een confrontatie met een bulldozer het onderspit te moeten delven. ‘De hongerige trol’ heeft een klassieke thematiek en opbouw, maar het zijn de sfeervolle tekeningen en het dravende rijm die van dit boek een echte aanrader maken. Lees meer…

5-JARIGEN

Morris kan na een dag hard werken zijn bril niet vinden. Toch is hij ervan overtuigd dat zijn oriëntatiegevoel hem recht naar zijn gezin zal brengen. Hij baant zich een weg door ondergrondse gangen, maar telkens wanneer hij boven komt, blijkt hij aan het verkeerde adres. Wanneer hij zijn eigen huis uiteindelijk heeft gevonden, vergist hij zich een laatste keer… De kinderlijke humor – Morris’ bril staat bijvoorbeeld heel de tijd op zijn hoofd – wordt opgetild door enkele woordgrapjes en komische details in de expressieve tekeningen. Lees meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s