Afscheid nemen en de dood

Kleuters ontdekken op jonge leeftijd dat de dood bij het leven hoort. Voor sommigen blijft de ervaring met de dood beperkt tot de confrontatie met een aangereden dier op straat. Bij anderen krijgt de dood een andere betekenis wanneer ze iemand uit hun eigen omgeving moeten missen.
Terwijl kleuters zich spontaan en ongedwongen vragen stellen bij de dood – ook zonder concrete aanleiding -, vinden volwassenen het niet altijd makkelijk om daar vlot op in te spelen. Gelukkig bestaan er tientallen verhalen en versjes op maat van jonge kinderen over verschillende vormen van afscheid nemen.
Bekijk onze volledige lijst prentenboeken via deze link.
Lees de versjes via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s