Feest!

De manier waarop kleuters naar hun verjaardag of andere feesten kunnen uitkijken is onovertroffen. Maanden vooraf begint het aftellen naar de dag waarop voluit kan gevierd worden met taart, ballonnen, slingers en geschenken. En gelijk hebben ze!
Heel wat auteurs hebben dat begrepen en voegen daar met hun verhalen een feest van verbeelding aan toe. Hieronder krijg je de smaak vast al wat te pakken. Klik hier om al onze favoriete prentenboeken over (verjaardags)feest vieren te bekijken.

‘Er was eens…’, zo begint het verhaal over Opa Pettson en de ondeugende poes Findus. Maar die woorden zijn de enige gelijkenis met een klassiek sprookje, want zoals altijd als Opa Pettson en zijn poes ermee gemoeid zijn, is ook ‘Pannenkoekentaart’ een knotsgek verhaal waarin beiden spannende avonturen beleven. Zowel het taalgebruik als de prenten bevatten veel pittige details. De ‘vintage’ illustraties zorgen voor de juiste sfeer. Dit boek en de hele reeks rond Opa Petsson en Findus kunnen stilaan tot de klassiekers onder de prentenboeken worden gerekend. Lees meer …

Op een dag hangt op de ‘advertentieboom’ in het bos een uitnodiging: Eekhoorn nodigt iedereen uit omdat het een mooie dag was. De dieren vinden dat een wat vreemde reden. Uil overtuigt hen door te zeggen dat alles waar je blij van wordt, voldoende reden is voor een feestje. Oh… als het zo zit heeft elke bewoner van het bos wel wat te vieren: een nieuw huis, een andere job, opnieuw verliefd, … Dus bereidt elk dier een feestje voor en nodigt iedereen iedereen uit. Maar hoe kan er dan iemand komen?
Lees meer …

Terwijl een grote tijger ligt te slapen willen heel wat dieren voorbij de tijger geraken. Ssst! Stil zijn, want ze willen de tijger niet wakker maken! De jonge lezers worden uitgedaagd om ervoor te zorgen dat de tijger niet wakker wordt. Ze worden gevraagd een slaapliedje te zingen, de tijger te aaien, het boek te wiegen … Tegen het einde van het boek wordt de tijger ondanks alle inspanningen toch wakker …
Lees meer …

Fabian maakt zich klaar om samen met zijn moeder naar een groots feest te gaan. Het wonderlijke feest is helemaal zoals hij het zich had ingebeeld: taxi-olifanten, lollybomen, een gracht vol limonade en een taart zo groot als een plein. Dit prentenboek is een heerlijke ode aan het feest van de verbeelding met de kleurrijke, bladvullende illustraties van Törnqvist in de overtuigende hoofdrol. Lees meer …

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s