Nieuwe toppers voor de zomer

“Het is zomervakantie en ik neem mee … mooie prentenboeken voor de kinderen!”
Ongeacht wat de vakantieplannen zijn, er is altijd wel plaats voor een goed boek.
Gelukkig is er de afgelopen weken weer heel wat nieuws verschenen op de boekenmarkt. We selecteerden vijf boeken uit dat rijke aanbod die we de moeite waard vinden om tijdens de vakantie te ontdekken. 

frontImagesLinkPloef is de hond van Edward. Ze zijn al bevriend zolang Edward zich kan herinneren: ze hebben heel veel samen gespeeld. Maar nu wil Ploef alleen nog maar stilletjes dromen van wat geweest is. Als Edward met hem buiten wil spelen, laat hij Edward rennen en blijft hij zelf met zijn kop op zijn poten liggen. Uiteindelijk komt Ploef niet meer van Edwards bed. De auteur beschrijft op een prachtige manier hoe de hond Ploef voelt dat Edward nerveus en bang is voor het einde dat nu snel nadert …
Lees meer …


9789044836318_frontKoning Mier heeft niks omhanden. De zorgmieren zorgen, de poetsmieren poetsen, de koningin legt eitjes en ga zo maar door. Alleen Koning Mier zit daar maar op zijn troon. Omdat hij zelf vindt dat dat niet langer kan, besluit Koning Mier weg te lopen. Er is toch niemand die hem zal missen. Koning Mier pakt zijn koffertje en vertrekt …
Het verhaal heeft niet zoveel om het lijf behalve dan het feit dat het een aanleiding is om binnen te kijken in het reilen en zeilen van een mierenkolonie. Het leven onder de grond in de kolonie wordt duidelijk geïllustreerd en kan helpen bij het leren kennen van het leven van insecten.
Lees meer …


frontImagesLink-1De jonge dieren in dit informatieve prentenboek beargumenteren vol overgave waarom zij hun vader het grootst achten. De informatieve weetjes die we zo te weten komen, zijn boeiend en op maat van kinderen verteld. Ook de herkenbare trots van de jonge dieren op hun ouders en de onverwachte wending aan het einde maken dit boek de moeite waard. En toch zijn het vooral de prachtige houtsneden van Henriëtte Boerendans die de show stelen en overtuigen om het boek in huis of in de klas te halen.
Lees meer …


Wij-eten-hier-geen-klasgenootjesTirza Rex is zenuwachtig voor haar eerste schooldag. De lezer herkent meteen een aantal typische voorbereidingen: de schooltas met roze pony’s en bijpassende brooddoos met een overdreven lading aan gesmeerde boterhammen worden gepakt. Toch kon dat haar niet voorbereiden op wat zij totaal onverwacht in het klaslokaal aantreft: kinderen! De kleine dinosaurus kan niet aan hen weerstaan en eet in één hap de hele klas op …
In Amerika is dit prentenboek een absolute bestseller; ongetwijfeld zullen ook bij ons kleuters smullen van dit grappige verhaal.
Lees meer …


Hallo-Teckel-Tom‘Hallo Teckel Tom!’ is het eerste boek in een nieuwe reeks verhalen over een jonge teckel, geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Noëlle Smit. In dit openingsverhaal ontmoeten we Tom samen met zijn moeder en kleine broertjes en zusjes in een kartonnen doos die in het midden van een grote woonkamer staat. Tom staat als jonge pup te popelen om de wijde wereld achter de kartonnen muren te ontdekken, maar wanneer hij door twee vaders uitverkoren wordt om als verjaardagscadeau voor hun dochter te fungeren, is hij een stuk minder enthousiast …
Lees meer …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s