Driekoningen, Poëzieweek 2019 & thema ‘ziek zijn’

 • Een winterse zondag aan het einde van de kerstvakantie is een uitgelezen moment om samen in de zetel te kruipen en verhalen te vertellen. Op 6 januari – Driekoningen – hoef je bovendien niet lang na te denken over de keuze van het verhaal.
  Je vindt enkele prentenboeken met het verhaal van de drie koningen op onze website. Verder vind je via deze linkduidelijke prenten bij het verhaal van de vierde koning.
  Neem dus dat dekentje erbij en vertel!
 • Donderdag 31 januari wordt traditiegetrouw met Gedichtendag het feestelijke startschot gegeven voor een week vol poëzie. Tijdens de Poëzieweek organiseren namelijk tientallen boekhandels, bibliotheken en scholen tal van activiteiten die poëzie in de kijker zetten. KLIK HIER voor een overzicht van het aanbod.
  De organisatie werkt sinds enkele jaren ook lessuggesties voor kleuters uit. Je kan die gratis downloaden van hun website. Als je verder klikt, kan je ook de suggesties van de vorige jaren bekijken.
 • Tijdens de winterperiode wordt er om evidente redenen in heel wat kleuterklassen rond het thema ‘ziek zijn’ gewerkt. Je ziek voelen, een bezoek brengen aan de dokter en thuis verzorgd worden zijn herkenbare belevenissen voor kleuters. Daarom houden ze van verhalen rond het onderwerp, zeker als ze ook eens de rol van de verzorger op zich mogen nemen. Klik hier voor onze suggestielijst met besprekingen.

  ‘De kale boom’ van Barbara de Wolf en Tamara Bos gaat over het belang van zorgzaamheid voor een zieke en werd onlangs verkozen tot een van de tien titels voor ‘De Nationale Voorleesdagen’ in Nederland. Meer info …

  Ook de Nederlandse website ‘Lees je beter’ biedt een breed overzicht van Nederlandstalige jeugdliteratuur rond het onderwerp. Een bezoek waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s