Sinterklaas is in het land!

Nu Sinterklaas is aangekomen in ons land hebben we nog ruim twee weken de tijd om volop naar zijn verjaardagsfeest toe te leven. Daar horen zoals steeds schoenen, speculaas, mandarijnen, speelgoed en verlanglijstjes bij. Ook prentenboeken die de mooiste sinterklaasliedjes verzamelen en die een inkijk geven in het avontuurlijke leven van de goedheiligman en zijn pieten, zijn daarbij onontbeerlijk. Hieronder vind je enkele van de nieuwste sinterklaasboeken. Onze volledige lijst met favorieten vind je via deze link.

9200000059825022Dit vierkante prentenboek weet heel goed de – in de ogen van volwassenen – soms vreemde wensen van een kind in de verf te zetten. Tess, de hoofdrolspeelster in dit verhaal, wil dit jaar helemaal geen speelgoed. Neen! Ze wil een kabouter. Ze krijgt oma zo ver dat die een brief hierover schrijft aan de Sint. Opa begint alvast een gemeubileerd kabouterhuis te timmeren. Vol verwachting komt Tess op sinterklaasochtend naar beneden: woont de kabouter in het huis?


9200000079530537Dit boek vertelt wat de pieten doen die te jong zijn om met de Sint mee naar de Lage Landen te varen. En het is in woord en beeld meteen duidelijk: de pieten die achterblijven amuseren zich kostelijk! Dit is een supervrolijk sinterklaasverhaal dat met gebruik van veel uitbundige kleuren pieten in beeld brengt met alle mogelijke huidskleuren en kapsels en zo beweeglijk als slangenmensen.


9200000095082747In dit voorleesboek staan vier verhalen over Kolletje, Dirk en de Sint. De verhalen spelen zich af bij tante Laetitia, die in het bos woont. Zij vertelt dat de pieten ontslag genomen hebben. Omdat de Sint niet alles alleen kan doen, heeft hij met de koning afgesproken dat de prinsen en prinsessen hem zullen helpen. Zo is er een wegwijsprinses, een pakjesprins, een bakprinses, een paardenprinses en ga zo maar door. Als dat maar goed komt …


43335435-2207191782902971-8818270030006321152-n-5bbcca10bf210Dit is het vijfde boek in de reeks over Minipiet Seppe (met traditionele zwarte pieten). In dit boek struikelt Sint en glijdt hij van het dak. Gelukkig heeft hij niets gebroken, maar zijn tabberd is helemaal vuil. Zo kan de Sint niet meer verder werken. Dus kruipt hij in bed en vraagt Minipiet hem tijdig te wekken voor een schoolbezoek. Minipiet die altijd wil helpen, steekt de vuile kleren van de Sint in de wasmachine. Ze komen er helemaal gekrompen uit. Ze zijn zo klein geworden dat ze perfect passen voor Minipiet. En zo wordt Minipiet Minisint! Wat zal de Sint daarvan zeggen?

 


9200000005431883De 20 verzamelde sinterklaasliedjes in deze bundel staan gedrukt in illustraties die telkens een dubbele pagina beslaan. De illustraties stellen Sint en zijn roetveegpieten voor in veelal humoristische situaties. Het boek bevat ook een cd waarop de liedjes gezongen worden. Samen met de kleuters de liedjes beluisteren en tegelijkertijd de bijhorende illustratie in het boek te bekijken, zal zeker bijdragen aan een sfeervolle voorbereiding op de komst van de Sint.


De volledige besprekingen van deze en andere sinterklaasverhalen vind je HIER.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s