Vriendschap

‘Vriendschap is onnodig, zoals filosofie en kunst. Het heeft geen overlevingswaarde, maar het is wel een van de dingen die het leven waardevol maken.’ (C.S. Lewis)

Binnenkort zetten scholen de deuren weer open om jonge kinderen in hun klassen te verwelkomen. Een nieuw schooljaar is telkens plezierig en spannend tegelijk. Welke vrienden zitten (nog) in onze klas? Welke juf of meester zal ons dit jaar begeleiden?

Elke leraar weet hoe de verbondenheid in een klasgroep essentieel is voor de sfeer én voor de leerkansen van de kinderen in de klas. Dat het waardevol is om in te zetten op het vermogen om vriendschappen te sluiten, hoeft eigenlijk geen betoog. En dat prentenboeken daarbij kunnen helpen, is al even evident. Onze favoriete vriendschapsverhalen vind je via DEZE LINK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s