Nieuwe aanwinsten

Het meisje en haar zeven paarden (Hadi Mohammadi & Nooshin Safakhoo)

Het meisje uit de titel verzint ’s avonds in haar bed een verhaal over zeven paarden, van wie telkens één uit de boot valt. Gelukkig laten de andere zes het zevende paard niet aan zijn lot over en geven ze telkens elk een stukje van hun eigen rijkdom weg. Uiteindelijk krijgt het zevende paard een uitzonderlijk prachtig veulen. De duidelijke waarde en de herhalingen in het verhaal zijn klassieke formules die het goed zullen doen bij jonge kinderen. Het zijn echter de verfijnde illustraties en de oosterse sprookjessfeer die ‘Het meisje en haar zeven paarden’ echt bijzonder maken.
LEES MEER …

Meneer Kat en het meisje (Wang Yuwei)

Meneer Kat houdt van alleen zijn en van schilderen. Wanneer hij op een winterse dag sneeuwvlokken wil schilderen vindt hij onder een blad een piepklein meisje dat helemaal verkleumd is. Meneer Kat neemt het meisje mee naar binnen en begint voor haar te zorgen. Gaandeweg ontdekt hij hoe bijzonder het kleine meisje is …

‘Meneer Kat’ is een poëtisch en filosofisch getint prentenboek over vriendschap en afscheid nemen met prachtig sfeervolle illustraties in gedempte winterkleuren.

Vierkant (Mac Barnett en Jon Klassen)

‘Vierkant’ is na ‘Driehoek’ het tweede deel van een trilogie van Mac Barnett en Jon Klassen. In dit verhaal vindt Cirkel de rotsblokken van Vierkant werkelijk prachtig. Ze veronderstelt ten onrechte dat het beeldhouwwerken zijn en vraagt hem om ook een beeld van haar te maken. Vierkant heeft geen idee wat een beeldhouwwerk is, maar wil zijn vriendin niet teleurstellen en gaat onmiddellijk aan de slag. De lezer gaat samen met Vierkant op zoek naar de betekenis van perfectie en kunst. Knap hoe de twee jongensachtige prentenboekenmakers dat soort vragen zo licht en speels kunnen brengen.

Lees meer over deze boeken via DEZE LINK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s