Sprookjes

Niet toevallig zijn sprookjes van alle culturen en tijden. De verhalen steunen op sterke spanningsbogen, zijn gehuld in mysterie en bevatten telkens magie, gruwel en onvergetelijke personages. Voeg daar ‘eind goed, al goed’ aan toe en de succesformule is compleet.

De gebroeders Grimm zagen de mogelijkheden van die formule en tekenden de verhalen op voor kinderen. Toch zijn tot vandaag de oorspronkelijke sprookjes veelal op maat van volwassenen gesneden. De versies voor de allerjongsten zijn dan weer veel van hun pluimen verloren. Daarom selecteerden wij enkel sprookjes voor oudere kleuters.

Via deze link vind je zowel klassieke sprookjesbundels als hedendaagse versies. Helemaal onderaan de lijst vallen er zelfs nog enkele bijzonderheden te ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s