Dag en nacht

In veel huiskamers worden de kerstlichtjes stilaan uit de bomen gehaald, maar zolang de koude en korte dagen zich aanbieden, zijn er kansen om de wereld van licht en donker te laten beleven in de kleuterklas.Daarnaast blijft het thema ‘slapengaan’ het hele jaar door ‘hot’ in de wereld van elke kleuter.

Er zijn heel wat prentenboeken op de markt die kleuters het verschil tussen dag en nacht laten ervaren in woord en beeld. Van bang zijn in het donker, over een nachtelijke tocht met de zaklamp naar een kennismaking met nachtdieren: een uitgebreide lijst prentenboeken binnen dit veelzijdige thema vind je hier.

Uiteraard mogen gedichten ook binnen dit thema niet ontbreken.
Klik hier om ze meteen te ontdekken.

Sara De Smedt las het spannende verhaal ‘Het donker’ voor. Klik hier om het te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s