Gouden Penseel voor Harriët van Reek

Gisteravond werd het Gouden Penseel 2016 uitgereikt aan Harriët van Reek voor haar eigenzinnige prentenboek ‘Lettersoep’. De prijs lauwert het best geïllustreerde boek van het afgelopen jaar.

De jury licht toe: “Lettersoep is een uniek boek, het ontstijgt alle tradities. Wat een genot om je met soepele sprongen tussen concrete en abstracte begrippen heen en weer te kunnen begeven. Wie erin mee kan gaan, bekijkt het leven anders”.

Het Gulden Palet – voor het best geïllustreerde vertaalde boek – ging naar Øyvind Torseter voor ‘Het gat’. Het hoofdpersonage van dit boek ontdekt een gat in zijn nieuwe appartement, dat telkens van plaats verandert. Na een teleurstellende zoektocht naar de herkomst van het mysterieuze gat, besluit hij het naar een labo te brengen voor verder onderzoek.

Meer informatie over de prijs en de winnende boeken vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s